Elafonísi Beach

Retki vol. 1: Elafonissin kahluuranta.

Tän kylmän kevään keskellä aattelin palata hetkeksi takaisin vähän lämpimämpiin muistoihin…


Oltiin viime lokakuussa viikko Kreetalla, kuten tässä postauksessa jo kerroinkin. Me oltiin suunniteltu pari retkeä ja aattelin kertoa niistä vielä täällä blogissa erikseen. Ja tämä olkoon nyt niistä ensimmäinen.

Me siis lähdettiin reissuun lauantaina 10.10.2016 ja eka retkipäivä oli maanantai. Käytiin herättyämme normaalisti hotellin herkkuaamiaisella, jonka jälkeen E lähti hakemaan meille menopeliä autovuokraamosta (93,50€/3 päivää). Mä jäin sillä välin valmistautumaan/pakkailemaan retkeä varten. Ja sitten alkoi matka kohti Elafonissia…

No eihän se mennyt niinku Strömsössä, nimittäin navigaattori ei ollut kovin yhteistyökykyinen ja me vähän eksyttiin. Eikä niin vähääkään. Seikkailtiin jossain hemmetin vuoristossa, pienillä hiekkateillä. E mietti, että säilyykö auto ehjänä ja mä lähinnä mietin mielessäni tekemättä jäänyttä testamenttia…noh, löydettiin kuitenkin lopulta onnellisesti asfalttitie ja päästiin kuin päästiinkin kohteeseen. Että kaksi tuntia meni siinä.

Rannalla kävi yllättävän kova tuuli ja vessamaksu oli 50 senttiä. Hemmetti. Mua jopa vähän paleli ja minähän en siis jaksanut jonotella bajamajaan, joten kävin ihan vaan pusikossa pissalla (kuten moni muukin). Rantatuolit maksoi 4€/kpl. Ranta oli kyllä hieno ja vesi kirkasta, mutta se tuuli…olin aika kylmissäni ja hieman pettynyt. Otettiin vähän take away- sapuskaa rannan kiparista ja asettauduttiin rantatuoleihin hetkeksi. Sitten lähettiin käppäilemään rantaviivaa pitkin kahluurannan puolelle ja nähtiin ne kuuluisat pinkit hiekatkin. Lopulta uskaltauduin uimaan ja vesi oli superkirkasta ja ihanan lämmintä! Ja paluumatkakin sujui sutjakammin kun löydettiin navista parempi reitti, ja oltiin about tunnissa takaisin hotellilla. Jooh…:D

Jos Kreetalle lähtee lomailemaan niin suosittelen kyllä käymään Elafonissilla. Sinne tehdään myös jotain järjestettyjä retkiä, mutta sinne pääsee (jos ei eksy hahahah) hyvin ominkin päin. Mutta vinkkinä tosiaan se, että toisella puolella käy kova tuuli ja mulla ainakin tuli ihan kylmä (vaikka aurinko paistoi) ja ne vessat on tosiaan maksullisia. Ja siellä on kojuja mistä saa syömistä ja juomista. Mutta kaiken kaikkiaan tosi nätti paikka ja kahluurannassa vesi on tosi kirkasta ja lämmintä, sopii hyvin lapsille esimerkiksi.

***

Olipas kiva taas palata blogin pariin. Haluisin tehä tätä niin paljon enemmän, mutta ei vaan ole aikaa…tai sit kun on aikaa niin ei vaan jaksa tai ei oo mitään inspiraatiota. Tai vaikka olis joku aihe mistä kirjoittaa, niin sitten ei ole kuvia. Such is life.

Tässä vielä loppukevennyksenä tuo kyseinen vuoristoseikkailu 😀

Jaa: 

Vastaa

(osoitetta ei julkaista)