Tallinn is always a good idea.

A little getaway.

Tallinna on kyl aika hemmetin jees! Joskus aikoinaan mulle tuli Tallinnasta mieleen lähinnä ne viinanhuuruiset risteilyt, väsähtäneet piipahdukset maissa hirveessä darrassa, viinaralli ja örveltävät suomalaiset… Nykyään näen ennemminkin ihanan, kauniin pikku kaupungin, jossa on lukuisia hyviä, kivoja ravintoloita ja kahviloita, hyvät shoppailu-apajat ja tietty edullista…niin siisti paikka! Ja mikä parasta, se on niin lähellä.

Oltiin tosiaan huhtikuun puolessa välissä viikonloppu Tallinnassa, otettiin koko paketti (laivamatkat+hotelli) Eckerölinelta, suosittelen lämpimästi! Hinta oli edullinen ja siitä saa vieläpä S-bonusta. Me valittiin hotelliksi (tuttujen innoittamana) Radisson Blu Sky – hotelli ja otettiin menomatkalle laivan loungesta paikat. Ja tota loungea voin myöskin suositella: istumapaikat, syömistä ja juomista (myös alkoholi), omat vessat, laukkusäilytys, kaikki toi etukäteen varattuna vaan 18€/hlö! Siinä meni kyllä matka mukavasti kun sai olla ns. rauhassa kaikelta trafiikilta ja hälinältä. Ja koko ajan sai syödä ja juoda khihihihi 😀

Oltiin katottu etukäteen Tripadvisorista pari ravintolaa ja varattiin pöydät, mikä on suositeltavaa, koska kokemuksesta tiedän, että suosituimmat ravintolat on lähes aina täynnä ja etenkin viikonloppuisin. Ekana päivänä, kun oltiin ensin kirjauduttu hotelliin ja tehty pieni fresh up, mentiin vanhaan kaupunkiin meijän vakkaripaikkaan Clayhills Gastropubiin oluselle ja pienelle purtavalle. Illaksi oltiin varattu pöytä Tripadvisorin nro 1 raflasta, Rataskaevu16, ja oli kyllä maineensa veroinen paikka! Käytiin illalla vielä meijän hotellin näköalabaarissa drinksuilla, ihan jees maisemat joo ja hyvät drinkit, mutta palvelu ei ollut kyllä mitään parasta eikä ilmapiiri muutenkaan. Kyseinen mesta oli kyllä saanut huonoa palautetta, enkä ihmettele yhtään, ei menty toista kertaa.

Hotelli oli kyllä muuten tosi siisti, meillä oli huone 10. kerroksessa, ei huono. Huone oli tilava ja siisti, ja aamupalalle menee täydet kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

Tokana päivänä tehtiin kävelyretki Telliskiveen, missä ei oltu kumpikaan käyty aiemmin. Telliskivi on sellanen urbaani alue, vanhaa teollisuusaluetta, jossa nyt kukoistaa taide, design ja monet erikoiset kahvilat ja ravintolat. Siellä oli paljon kaikkea ihanaa! Erityisesti sisustuskauppa Homeart (kuvissa) vei mun sydämen <3
Lauantai-illaksi oltiin varattu pöytä TODELLA pikkuisesta antipastopaikasta Il Gallo Nero, otettiin pullo viiniä ja antipastolautanen kahdelle, siinähän se ilta sitten menikin kivasti.

Käytiin tietty vähän shoppailemassakin, tai lähinnä mä kävin. Mun vakkarishoppailupaikat Tallinnassa on nää perus Kaubamaja, New Yorker, Bershka ja Pull&Bear, tällä kertaa ei tosin hirveesti mitään löytynyt, jotain pientä kyllä.

Tollanen pieni Tallinnan reissu lievittää kyllä kummasti orastavaa matkakuumetta, jos aika ja rahat ei ihan heti pidemmälle riitä. Mekin varattiin toi reissu tosiaan hyvissä ajoin, se on niin ihana tunne kun on jotain mitä odottaa! Ja vaikka oltiinkin ihan tossa rapakon takana ja vaan se pari yötä, tuntui silti et ois ollu jossain kauempanakin ja pidempään kuin viikonlopun. Kyllä se pienikin getaway rentouttaa mukavasti.

Oikein hyvää viikonloppua ja vappua kaikille!

 

Jaa: 

2 kommentti

  1. jaanis says: Vastaa

    Ihania kuvia!! ??

    1. Maria says: Vastaa

      Kiitos! 🙂 🙂

Vastaa

(osoitetta ei julkaista)