DIY – panta

Maailman helpoin DIY-panta tulee tässä!

Törmäsin tähän panta-ohjeeseen Pinterestissä (missäs muuallakaan) jonkin aikaa sitten, kun muhun oli iskenyt eräänlainen tee-se-itse- vimma. Tässä ohjeessa parasta on se, ettei tarvitse ommella ollenkaan, ei käsin tai koneella. Mulla olis kyllä haaveissa hankkia ihan ompelukonekin jossain vaiheessa, joudun nimittäin lähes poikkeuksetta lyhentämään ja kaventamaan kaikkien housujeni lahkeet! Ja mulla olis tuolla jemmassa valmiiksi kerättynä diy-matskua myös ompelua vaativiin juttuihin, mutta ne saakoot nyt odottaa vielä toistaiseksi. Well let’s do this!

Et tarvitse muuta kuin:

 • Vanha t-paita/mikä tahansa paita, joka joustaa (multa sattui löytymään vieläpä sellaiset, joissa ei ollut sivusaumoja)
 • Sakset

Ja näin se tehdään:

 • Levitä paita tasaiselle alustalle.
 • Leikkaa paidasta (keskiosasta, ei alareunasta) sopivan levyinen suikale. Mä leikkasin ensin kokeiluna 10cm leveän suikaleen, mutta koska paita on joustavaa, se menee hieman rullalle reunoista. Seuraavasta leikkasin n. 13cm leveän ja se osottautui suht hyväksi.
 • Nyt sulla pitäisi olla ympyrän muotoinen suikale käsissäsi. Sitten, pyöräytä suikale kahdeksikoksi, jonka jälkeen pyöräytä se vielä toisen kerran samallalailla.
 • Nosta toinen lenkki toisen päälle ja tadaa! Panta on valmis!

 

Valmiksi leikatut suikaleet.

 

Kahdeksikko.

 

Kahdeksikko x 2.

 

Nosta lenkki toisen päälle.

 

…tadaa!

 

Valmis!

 

 

 

Todella helppoa.

Tunnustus: mä en edes ole mikään suuri pantojen ystävä, en jotenkin osaa pitää niitä. Paitsi ehkä meikatessa tai kasvoja pestessä hahaha. Tää on musta kuitenkin kiva, kun tässä on vähän sellaista ”turbaani”- fiilistä. Aattelin seuraavaks ettiä käsiini pari sellasta paitaa, joissa olis joku kiva kuosi, haluisin tehä vähän kesäisempiä pantoja. Täytyy varmaan käydä penkomassa kirppiksellä.

 

in action!

 

Tällainen simppeli diy-juttu siis, toivottavasti tästä oli jollekin iloa/hyötyä! 🙂

 

Jaa: 

4 kommentti

 1. jaanis says: Vastaa

  Oisit laittanu kuvan toi päässä ?

  1. Maria says: Vastaa

   Hehe, joo kävi mielessä mut ei ollu ketää ottamassa musta kuvaa ja luonnonvalokin oli jo kadonnut, iphone-laatuinen panta-selfie kyl löytyy instagramista!??

   1. jaanis says: Vastaa

    Naaaah pitää mennä kattoo ??

    1. Maria says: Vastaa

     khihihi laitoin sen nyt tohon loppuu 😀 😀

Vastaa

(osoitetta ei julkaista)