Bathroom 2.0

Pientä pintaremonttia kylppäriin, pienellä budjetilla.

↑ Nuolta ”raahaamalla” voit kivasti vertailla millainen muutos meidän kylppäriin saatiin
pienehköllä vaivalla!

Eli homman nimihän oli se, että kun rempattiin tää kämppä ennen muuttoa, budjetti ei enää ihan riittänyt kylppärin perusteelliseen remppamiseen, vaan tyydyttiin laittamaan pelkästään uudet kalusteet (allas, allaskaappi ja peilikaappi). Mutta oltiin kuitenkin koko ajan sitä mieltä, että jotain kylppärille on tehtävä jossain vaiheessa, koska se oli ehdottomasti tän kämpän häpeäpilkku…

Kylppäri oli viimeksi rempattu 2005, eli jo 11 vuotta sitten. Me mietittiin pitkään eri vaihtoehtoja, mutta päädyttiin lopulta (monien googlettamisten, tutkimisten, epäilyjen, kritiikin, lisätutkimusten ja vertailujen jälkeen) vaihtoehtoon nimeltä kaakelimaali. Eli maalattiin seinät ja lattia K-raudan valikoimasta löytyvillä v33-kaakelimaaleilla. Tää vaihtoehto sopii mun mielestä erittäin hyvin juurikin tällaiselle pikkukylppärille.

Ensin täytyi laskea maalattavat pinta-alat, seinät 12m² ja lattia 2,2m². Tuolta sivuilta löytyy kätevä laskuri kunkin maalin kohdalta, niin tietää sitten paljonko matskuja tarvitsee. Meille riitti yksi iso pönikkä seiniä varten ja yksi pieni lattiaa varten. Lattiaa varten tulee myös ehdottomasti hankkia saman sarjan esikäsittelyaine! Noilta sivuilta löytyy kyllä hyvin kaikki tarvittava info, kannattaa käydä tutkimassa.

Miten homma etenee?

 • Kylppäri tyhjäksi! Irrotettavat kalusteet yms liikkuvat osat pois.
 • Kaikki pinnat tulee pestä ohjeen mukaisesti, erittäin huolellisesti. Mitä paremmin on pohjatyöt tehty, sitä parempaa on lopputuloskin luonnollisesti.
 • Vanhat silikonisaumat täytyy poistaa ennen maalausta.
 • Suojataan putket yms osat, joihin ei haluta maalia.
 • Lattian esikäsittelyaineen tulee antaa kuivua vähintään 24h ennen maalausta.
 • Ensin maalattiin seinät kahteen kertaan, toisen maalikerroksen pystyi laittamaan 24h ensimmäisestä kerroksesta ja 72h kuluessa seinät ovat täysin kuivat. Me käytettiin sellaista pitempi nukkaista telaa.
 • Lattiat maalattiin myös kahteen kertaan, mutta toisen kerroksen sai maalata jo kolmen tunnin kuluttua ekasta kerroksesta. Maalatulla lattialla voi kävellä 12h kuluttua vikasta maalauskerrasta, mutta mekaanista rasitusta tulisi välttää semmonen 15 päivää, eli meillä ei käytetty suihkua/pesukonetta pariin viikkoon.
  Onneksi meidän taloyhtiössä on siistit yleiset saunatilat missä pystyi käymään ja pyykkiäkin päästiin pesemään melkein naapuriin 😉
 • Ja lopuksi sitten laitetaan uudet silikonisaumat ja kalusteet paikoilleen!

Kaiken epäilysten ja vaivan jälkeen ei voi olla kun tyytyväinen lopputulokseen! Jos miettii minkälainen homma olisi ollut, jos oltais laitettu kokonaan uudet laatat niin huomattavasti vähemmällä päästiin niin työn kuin rahankin suhteen. Täytyihän tonne hankkia sitten vielä viimeistelyksi uusi suihkuverhotanko, suihkuverho, matto ja roskis.

Tässä vielä kuvamateriaalia projektista!

Ennen:

 

Jälkeen:

 

Semmonen pikku pintaremontti siis! Oli aika haastavaa kuvata noin pientä tilaa, mutta toivottavasti saatte jotain selkoa ja toivottavasti tästä oli jollekin hyötyä!

Lämpöistä sunnuntaita ja ihanaa Äitienpäivää kaikille! ♥

 

Jaa: 

9 kommentti

 1. jatta says: Vastaa

  Ai että! Tää on niin upee! Meillä on aivan samanlainen vanha ja pieni kylppäri ja tää ollut mielessä jo jonkun aikaa. Tästä sain taas lisäpotkua ja projekti alkaa parin viikon päästä!

  1. Maria says: Vastaa

   Jes, mahtavaa!! Tsemppiä projektiin! 🙂

 2. Kyösti says: Vastaa

  Moi!

  Onko maalaus kestänyt ongelmitta? Meillä tällä hetkellä samanlaisia ajatuksia kodinhoitohuoneen / kylpyhuoneen osalta. Kokemuksia V33-maaleista olen koittanut nyt etsiä. Lähes kaikkien kommenttien osalta vaikuttaisi hyvältä tuotteelta.

 3. Kyösti says: Vastaa

  Moi! Onko maalit pysyneet hyvin? Onko lattian sävy mustanharmaa?

  1. Maria says: Vastaa

   Moikka! Sori kun vastaaminen kesti, en ollut hetkeen kirjautunut tänne ja jostain syystä kommenttisi eivät olleet tulleet sähköpostiini.
   Maalaukset on kestänyt oikein hyvin, voin kyllä suositella. Tärkeää vaan on tehdä tarkasti ohjeiden mukaan. Ja lattian sävy on juurikin se mustanharmaa 🙂
   Kiitos kommentistasi!

 4. M says: Vastaa

  Miten maalasitte wc-pöntön takaa, vai irroitettiinko pönttökin maalauksen ajaksi?

  1. Maria says: Vastaa

   Moi! Ei lähetty pönttöä irrottelemaan, ihan vaan sudilla vedettiin sieltä takaa, niin hyvin kun sai. 🙂

 5. Niklas says: Vastaa

  Moi, onko toi lattiamaali kestänyt hyvin (eksyin googlen v33 hausta tänne)?
  Ajattelin itsekkin maalata v33:lla, mutta maalari varoitti ettei anna takuita sen kestosta…

  1. Maria says: Vastaa

   Moi, pääosin on kestänyt hyvin, pientä kulumista on nyt reilun parin vuoden aikana tullut suihkukaivon reunaan ja yhteen nurkkaan. Meillä toi kylppäri oli sen verran pieni, että maalaus oli siihen hetkeen ja budjettiin hyvä ratkaisu, kovin isoa kylppäriä/lattiaa en ehkä lähtisi tuolla maalaamaan. 🙂

Vastaa

(osoitetta ei julkaista)