The Renovation vol. 1

Lähtötilanne.

No niin, tässä tulee nyt ensimmäinen remppa-aiheinen postaus! En tiedä vielä kuinka monta näitä kaikkiaan tulee, mutta sanotaan nyt, että useampi. Keittiöstä täytyy ainakin tehdä ihan oma juttunsa, koska se koki kaikista isoimman muodonmuutoksen. Aattelin ripotella näitä remppa-postauksia aina johonkin väliin, niin ettei kuitenkaan mee ihan raksahommiksi ja yksitoikkoiseksi koko blogi.
Mutta asiaan…

Oman asunnon metsästys oli ollut jo hyvän aikaa käynnissä, ennen kuin se oikea löytyi. Tässä kämpässä viehätti erityisesti itse talo (-37 rakennettu pienkerrostalo), sijainti (900m keskustaan), hyvä pohjaratkaisu ja se, että siinä olisi remontoitavaa, jolloin saataisiin asunnosta oman näköinen.
Vaikka vanhoissa taloissa onkin sellaista kivaa tunnelmaa ja kodikkuutta, mä en kyllä ollut ihan heti vakuuttunut, kun käytiin ensimmäisen kerran katsomassa tätä asuntoa. Koko kämpässä leijui sellainen pinttynyt röökinhaju ja sen hetkinen vuokralainen ei ollut sieltä siistimmästä päästä. Mä olin oikeastaan aika kauhuissani. Mutta onneksi Eero pystyi näkemään kaiken sen kauheuden alla piilevän potentiaalin, sillä nyt tätä kämppää ei enää uskoisi samaksi. Me itseasiassa alunperin nakitettiin eräs erittäin tarkka ja luotettava salapoliisi (tunnetaan myös Eeron äitinä) katsomaan tätä kämppää meidän puolesta, kun oltiin itse silloin reissussa. Ja koska salapoliisimme ei antanut täystyrmäystä, sovittiin uusi näyttö. Ja siitä se sitten lähti.

Herra asunnonomistaja. Oltiin just saatu avaimet käteen ja nähtiin ekan kerran asunto ihan tyhjillään. Tässä vaiheessa mäkin aloin olla vakuuttunut siitä, että kyllä tästä hyvä hyvä tulee 🙂

Maaliskuussa tulee vuosi siitä, kun remppa oli suurimmilta osin valmis ja päästiin muuttamaan tavaroinemme omaan kotiin <3. Remonttiin meni pari kuukautta. Muutettuamme oli tietysti vielä kaikkea pientä hiottavaa, esim. listojen laittoa jne.

Mitä kaikkea tehtiin?

 • Keittiö uusittiin (perusteellisesti)
 • Olkkarin ja keittiön väliseen seinään tehtiin iso aukko
 • Lattiat hiottiin ja lakattiin, keittiöön laitettiin laminaatti
 • Seinät tasoitettiin ja maalattiin
 • Olkkarin katto uusittiin
 • Ikkunalaudat maalattiin
 • Kylppäriin tuli uusi allas, allaskaappi & peilikaappi

Tässä tuleekin sitten kuvia siitä lähtötilanteesta, s’il vous plaît! (ja pahoittelut kuvien laadusta, ne on puhelimella otettuja eikä valaistus ollut tuolloin kovin kummoinen)

Alkuperäinen pohjapiirros. 2h+keittiö+kph = 63,5 m²

 

Eteinen ulko-ovelle päin katsottuna.

 

…ja ulko-ovelta katsottuna. Suoraan edessä siintää makkari.

 

Näkymä keittiöön eteisestä.

 

Keittiö. Aika kaunista vai mitä? Ihanat vihreät laatat, vaaleanpunaiset seinät ja puusälekaapit… jokaisen unelma! ..not!

 

Keittiö toisesta kulmasta. Tuohon seinään tehtiin iso aukko.

 

Keittiö eteiseen päin katsottuna.

 

Olkkari eteisestä katsottuna.

 

…ja olkkari toisesta suunnasta.

 

Olkkarin päätyikkuna. En tiiä kuinka hyvin kuvasta erottaa, mutta toi päätyseinä oli maalattu sellaseks vaaleanlilaksi, patteri myös…

 

Makkari. Täällä oli sama juttu, toi päätyseinä pattereineen oli maalattu vaaleanlilaksi. Tässä näkyy myös hyvin toi lautalattian tummuminen.

 

Tässä on ehdottomasti tän kämpän miinus: todella pieni kylppäri. Sen perusteelliseen remonttiin ei enää budjetti riittänyt, joten vaihdettiin vaan allaskalusteet. Tarkoituksena olisi kuitenkin laatoittaa seinät ja lattiat vielä jossain vaiheessa.

 

Kylppäriin on kyllä tehty remontti v. 2005, mutta siitähän on tosiaan jo se 10 vuotta! ..ja siltä kyllä näyttääkin.

Että tällaisesta lähtötilanteesta aloitettiin suunnittelut ja hommat. Ja jotta kenellekään ei jäisi kauhea olo näistä järkyttävistä kuvista, niin tässä on vielä pari lohdutuskuvaa valmiista kodistamme 😀 Paljon tuli hikeä ja kyyneleitä vuodatettua tän projektin aikana, mutta oli se sen arvoista.

Home sweet home <3

 

Tässä kyllä silmä lepää..

 

Tää on hieman vanhempi kuva keittiöstä, mun aarrehyllykin on tässä ihan tyhjillään eikä ikkunalautaakaan ole vielä maalattu.

 

Seuraavassa remppa-postauksessa olisi sitten aiheena keittiö ja/tai seinän purku, we’ll see!

Näihin kuviin ja tunnelmiin! 🙂

 

Jaa: 

2 kommentti

 1. Satu says: Vastaa

  On kyllä älytön muutos! Valmis on niin kaunis <3

  1. Maria says: Vastaa

   Kiitos Satu 🙂 <3

Vastaa

(osoitetta ei julkaista)