The Renovation vol. 2

 

Seinän purku.

Kuten jo aiemmin mainitsinkin ekassa remppa-postauksessa, me tehtiin keittiön ja olkkarin väliseen seinään iso aukko, johon sijoitimme saarekkeen. Näin saimme ison yhtenäisen tilan, joka on nyt uskomattoman valoisa ja avara. Tämä teki jo itsessään ison muutoksen koko kämpän habitukseen. Mä tykkään avokeittiöstä ja tässä asunnossa oli onneksi sellainen pohja, että tuollainen olkkarin ja keittiön yhdistäminen oli mahdollista. Avokeittiö tulee kyllä edelleenkin olemaan yksi tärkeä kriteeri asunnon hankinnassa, ei missään nimessä haluta jatkossakaan erillistä ja eristyksissä olevaa keittiötä.

Mittausta.

 

…ready, set, GO!!

 

Aikamoinen tiilikasa. Ja se pölyn määrä oli jotain ihan järkyttävää, kannattaa muistaa!

 

Vanhat neliön muotoiset kattopaneelitkin on saanu jo kyytiä.

 

Tadaa! Ei onneksi ollut kovin paksu seinä.

 

Näyttää jo paremmalta, tiilet on roudattu pois ja keittiökin on purettu samaan syssyyn.

 

Ja miten tämä sitten tapahtui? Noh, ensimmäisenä piti selvittää saako seinää purkaa ylipäätään ja mehän oltiin otettu asiasta selvää jo ennen kaupantekoa, koska haluttiin ehdottomasti avokeittiö. Onneksi rakennusvirastosta tuli tieto, ettei seinä ole kantava, joten purku on mahdollista. Ja kun remonttisuunnitelmat oli hyväksytetty taloyhtiön hallituksella, päästiin itse asiaan.

Ensin mitattiin aukolle suunniteltu leveys, jonka jälkeen laser vatupassin avulla saatiin piirrettyä suora viiva seinään, haluttuun kohtaan.  Seinään on ensin porattava ”testi-reikä”, jotta nähdään kuinka paksu seinä on ja mitä materiaalia. Sieltähän paljastui tiiliseinä ja sitten vaan vuokraamaan tarvittavat työkalut (timanttileikkuri ja -laikka) rakennuskonevuokraamosta. Ennen leikkausta kannattaa myös selvittää, ettei seinän sisällä mene sähköjohtoja…

Sitten vaan alettiin leikkaamaan viivan mukaisesti ylhäältä alaspäin ja samalla piti alapuolella imuroida hienonhienoa pöllyävää tiilipölyä. Leikkaamisen jälkeen (ja kun pöly oli laskeutunut haha) alettiin vaan lekalla moukaroida seinää alas. Seinä purettiin keittiön puolelle, jotta olkkarin puulattia ei kärsisi, ja keittiöön jouduttiin muutenkin laittamaan uusi lattia. Keittiön kulmakaappi purettiin myös samoihin aikoihin ja tämän jälkeen neljä raavasta miestä roudasi tiilijätteet Kujalan jätekeskukseen.

Keittiön seinien tasoitustöiden yhteydessä aukko viimeisteltiin kipsilevyllä, puulla, tasoitteella ja maalilla. Yläpuolelle vedettiin myös sähköt, jotta saatiin saarekkeen yläpuolelle himmennettävät halogeenispotit. Ja lattiaan jäänyt rako korjaantui keittiön lattian uusimisen yhteydessä, siitä lisää myöhemmin.

Ja tältähän se lopputulos sitten näyttää:

 

 

 

 

Niin ja olihan tästä taltioitu tällanen hauska Time Lapse -videokin! 🙂

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

Oikein hyvää maanantaita kaikille, ei anneta ton harmaan sään masentaa, eihän? 🙂

Jaa: 

2 kommentti

  1. Satu says: Vastaa

    Edelleen niin mykistyny tosta muutoksesta!! Niin upee ja raikas koti <3

    1. Maria says: Vastaa

      Kiitti!:) joo mietin taas tätä kirjotellessa, et hitto millasta hommaa toiki on ollu, mut kaikki sen arvoista! Hassua kun silloin ei jotenkin vaan osannut kuvitella tätä ihan valmiina 😀

Vastaa

(osoitetta ei julkaista)