The Renovation vol. 5

Lattiat & katto.

Kappas, remppajuttujen viimeinen osa tulee tässä, vihdoin ja viimein! Tai mä ainakin luulen, että tää on viimeinen osa…

Eli viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kerron mitä tehtiin asunnon lattioille sekä olohuoneen katolle.

Olkkarin kattoa peitti lähtötilanteessa omaan silmääni todella omituinen ja ruma pahvi(?)neliömeri. Eikä siinä vielä kaikki, koska asunnossa oli (järkyttävästä) hajusta päätellen tupakoitu sisällä mitä ilmeisimmin usean vuoden ajan, nämä ”kauniit” kattoelementit olivat oikeen imeneet itseensä kaiken sen savun, hajun ja shaissen…nice.

Onneksi niistä päästiin eroon suht pienellä vaivalla (hajukin hälveni huomattavasti) ja tilalle laitettiin valkoista kattopaneelia (MDF), jota löysimme Kodin Terrasta. Materiaalia tarvittiin 23m² verran ja hintaa tuli n. 180€.

Lattian lähtötilanne oli seuraava: upea vanha, alkuperäinen lautalattia, mäntyä. Mutta, hieman huonossa kunnossa ja osittain aika kulunut ja kellastunut. Lattiaan oli muun muassa tullut värieroja pitkään paikallaan olleiden kalusteiden ansiosta ja ajan saatossa, kun puu elää, joissain kohdissa oli aika isoja rakoja. Keittiön lattia oli erityisesti kärsinyt, joten päätettiin laittaa sinne erikseen klinkkerilaminaatti, lisää voit katsoa täältä.

Muut lattiapinnat hiottiin ja valkolakattiin ammattilaisen toimesta, kun kaikki muut isot remppahommat oli tehty, luonnollisesti. Haluttiin ehdottomasti läpikuultava vaalea väri lattiaan, jotta puun kauniit kuviot näkyisi, ei haluttu peittää niitä millään tylsällä tasapaksulla maalilla. Tällä hetkellä, jos voisin valita, en välttämättä haluaisi näinkään sävytettyä lopputulosta, vaan mahdollisimman luonnollisen. Mutta oli tuo lattioiden päivitys kyllä ehdottomasti se viimeinen silaus tälle muodonmuutokselle!

Nyt ollaan asuttu tässä kodissa kohtapuoliin kolme vuotta. Ja hyvin ollaan viihdytty. Asiat, joita tässä matkan varrella ja elämän kulkiessa eteenpäin, on alkanut kaivata ovat oma sauna, isompi kylppäri, jonkinlainen parveke/terassi. Ja neliöitä vois olla enemmän. Välillä tulee hirvee hinku muuttaa ja päästä remppaamaan, mutta sit toisaalta ei haluais vielä luopua tästä nykyisestä, on tää niin rakas♥

Aiempia remppajuttuja löytyy näiden linkkien takaa remppa1 remppa2 remppa3 remppa4

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Jaa: 

Vastaa

(osoitetta ei julkaista)